CARLES VIARNÈS & ALBA G. CORRAL

La col·laboració artística entre el pianista contemporani Carles Viarnès i l’artista visual Alba G. Corral és ja una relació de llarg recorregut. Forjada en festivals com Eufònic i confirmada en escenaris com el Palau de la Música o el Sónar +D, on van oferir un singular espectacle immersiu, tots dos creen un univers sensorial que convida a reflexionar sobre la relativitat del temps i on s’explora la bellesa de la inutilitat de l’art. La seva creativitat es va fondre també en el vídeo “Collige Virgo Roses”, amb música de Carles composta a partir de les imatges generades per Alba.

CARLES VIARNÈS

A cavall entre el minimalisme i la música contemporània, seguint el rastre de compositors com Górecki o Arvo Pärt, el pianista català Carles Viarnès combina una sòlida formació clàssica amb traços d’electrònica i experimentació. Sempre amb el piano com a protagonista, amb referents com Nils Frahm, Max Richter o Hauschka, la música de Carles Viarnès dibuixa uns paisatges cinemàtics i hipnòtics, aparentment estàtics però en constant moviment. Un univers sonor auster però emotiu. Fràgil i alhora melancòlic. Profund. Intemporal. Commovedor.
Viarnès obre la seva discografia personal en 2012 amb “Urban Tactus” (Repetidor) i segueix amb una personal lectura del “Llibre Vermell de Montserrat” (Repetidor, 2013). El següent, “Schematismus” (2016), va ser llançat internacionalment pel segell 1631 Recordings. Després vindrien “Nun” (Bankrobber, 2019) i els EPs “Ressons” (2020) i el més recent “Iam” (2021). La seva música també ha aparegut en obres teatrals, produccions escèniques, sèries de televisió i pel·lícules, a més de col·laborar amb nombrosos artistes visuals, de la dansa i de la paraula.

ALBA G. CORRAL

Alba G. Corral (Madrid, 1977) és artista visual, desenvolupadora de codi i docent. Amb formació en enginyeria informàtica, Corral ha estat creant art utilitzant el programari durant l’última dècada. La seva pràctica s’estén a través del viu, vídeo, els mitjans digitals i la instal·lació. A través de diferents pràctiques artístiques explora narratives abstractes. El seu nom s’ha donat a conèixer mitjançant les seves actuacions audiovisuals en viu on integra la codificació i l’elaboració, en col·laboració amb músics en temps real. En el marc de la docència ensenya programació visual enfocada a dissenyadors i artistes en diferents espais tant en xerrades, tallers i workshops dedicats al codi creatiu amb eines de programari obert (processing).